Van edelsteen tot uniek sieraad

Het verhaal begint…

Het verhaal begint zomer 2012, toen ik met mijn zus op vakantie was in Italië. Daar ontdekte ik per toeval een aantal fantastische winkels vol met de meest mooie edelstenen.
Tja, en toen…

Marthje
Marthje

Mijn achtergrond…

Laat mij eerst iets over mijn achtergrond vertellen. Ik ben opgegroeid in een artistieke omgeving. Mijn vader was beeldhouwer en met hem maakte ik vele mooie wandelingen door de bossen. Hij leerde mij kleuren en vormen zien en door hem raakte ik geïnspireerd door al die mooie materialen die de natuur te bieden heeft.

Mijn ouders…

Thuis in zijn atelier had ik de ruimte om te experimenteren met alle mogelijke materialen die hij tot zijn beschikking had. Daarnaast was mijn moeder creatief met textiel, dus ook via haar maakte ik kennis met de mogelijkheden van verschillende materialen.

Marthje
Marthje

Inspiratie…

Wij woonden in die tijd in een prachtige oude hoeve in het zuiden van het land met een grote binnentuin. Deze zag er uit als de schilderijen van Monet, kleurrijk met een diversiteit aan bloemen. Mijn zussen en ik maakten vaak kleine boeketjes van bloemen geplukt uit eigen tuin. Wat een mooie tijd was dat. Toen al was ik veel met kleurgebruik bezig en wist ik mooie en verrassende combinaties te maken, iets dat je nu ook in onze collecties terugziet. Dit is tevens één van de redenen dat wij veel foto’s van oorbellen in combinatie met bloemen maken. De natuur blijft ons inspireren.

Opleiding…

Met deze achtergrond lag het voor de hand dat ik naar de Kunstacedemie zou gaan. Echter na twee jaar op de academie, in Maastricht en Rotterdam, bleek mij gevoel voor commercie te sterk en maakte ik de overstap naar het zakenleven. Daar heb ik mijn kennis op het gebied van sales en marketing opgebouwd en 25 jaar lang met veel plezier bij verschillende bedrijven en als zelfstandig ondernemer gewerkt. Totdat in 2012 die mooie edelstenen op mijn pad kwamen en ik mijn passie voor het kunstzinnige weer oppakte.

Marthje
Marthje

De start…

Ik hou ervan de zaken gelijk goed aan te pakken en ben als logisch gevolg daarvan eind 2012 Oorbellen van Marthje gestart. De eerste reacties op de oorbellen waren veelbelovend en boden perspectief voor groei van het bedrijf. Om die groei te realiseren is begin 2013 mijn goede vriendin Esther in het bedrijf gestapt met haar talent op het gebied van marketingcommunicatie, om samen Oorbellen van Marthje verder uit te bouwen. Naast het feit dat we het ontzettend leuk vinden om samen te werken kunnen we zo onze passie, talenten en liefde voor mooie dingen combineren.

Nu…

We zijn de afgelopen jaren behoorlijk gegroeid en zijn inmiddels met ons atelier en onze showroom gevestigd in het oude Duinzigt Klooster, nu bedrijvenpand, in Oegstgeest. Om aan de vraag naar oorbellen te kunnen voldoen heeft goede vriendin Marianne Doornbosch zich bij ons aangesloten. Zij heeft net als ik een goed gevoel voor kleur en materiaal en Marianne maakt samen met mij de collecties. Ons team wordt aangevuld door Maycke die de administratie voor ons voert en agentes die voor ons de collectie verder in de markt zetten.

Marthje
Oorbellen van Marthje

Onze toekomst…

Ons doel is de komende jaren nog veel vrouwen blij te maken met exclusieve en betaalbare sieraden. Daarvoor zoeken wij constant naar nieuwe materialen en combinaties, om te blijven vernieuwen en verrassen. We houden vast aan onze eigen signatuur en onderscheiden ons zo in een markt waar veel aanbod is. We kijken voor verdere uitbreiding ook zeker over de grens, het zou natuurlijk fantastisch zijn als ‘Marthje’s’ ook internationaal een succes zouden worden. Maar boven alles gaat het ons maar om één ding: Wij willen elk dag met plezier en passie iets moois te maken om onze klanten blij te maken!

Bezoek ons…

Je bent van harte welkom om langs te komen in het atelier. Daar hebben we een grote collectie voor je om uit te kiezen en kunnen we ook ter plekke iets moois voor je op maat maken.

Je vindt ons op de Rhijngeesterstraatweg 40F, 2341 BV Oegstgeest.

Stijlvolle handgemaakte sieraden met
een geheel eigen signatuur

Oorbellen van Marthje

  • Oorbellen van Marthje zijn stijlvolle handgemaakte sieraden met een geheel eigen signatuur: klassiek en stoer met een vleugje bohémien.
  • T: (+31) (0)6 24 520 765
  • E: info@oorbellenvanmarthje.nl
Website: Ratio Design
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »